فروشگاه لاکچری ستاره خرید نقد و اقساط خرده و عمده ظروف آشپزخانه و هتل و رستوران و کافه 09214436760
استار پلیت (StarHome) ظروف کافه و رستوران لاکچری ستاره

بارتندر کیست، چگونه بارتندر شویم، آشنایی با ابزار کار بارتندر و وظایف آنها

Wednesday، ۱۵ Shahrivar ۱۴۰۲

بارتندر کیست، چگونه بارتندر شویم، آشنایی با ابزار کار بارتندر و وظایف آنها

آشنایی با شغل بارتندری:

بارتندر به شخصی گفته می شود که آماده‌ کردن نوشیدنی‌ های سرد به صورت حرفه‌ای و تخصصی و نیز مدیریت بار سرد را بر عهده دارد. یک بارتندر حرفه ای باید شناخت کاملی از ترکیبات و میکسولوژی نوشیدنی‌های سرد داشته باشد و بتواند با شناخت دقیق از پایه نوشیدنی‌های سرد، طعم‌های جدید ابداع کند. در گذشته به این حرفه بعنوان شغل موقت نگاه می‌شد، اما امروزه شغلی تخصصی است که علاقمندان به این حرفه پس از گذراندن دوره‌های آموزشی تئوری و عملی به عنوان یک بارتندر در کافه‌ها و رستوران‌ها مشغول به کار می شوند. البته یک بارتندر موفق در کنار کسب مهارت و تکنیک میکسولوژی، لایه‌ای کردن نوشیدنی‌ ها،و ایجاد ترکیباتی خاص، باید توانایی ایجاد یک ارتباط دوستانه و محترمانه را با مشتری را داشته باشد.

از جمله وظایف متصدی بار:

  • شناخت و تخصص کافی برای تهیه انواع کوکتل و نوشیدنی های سرد
  • استفاده صحیح از ابزار کار بارتندری
  • رعایت بهداشت فردی و محیط کار
  • پوشیدن لباس کار مناسب
  • اجرای حرکات جذاب و نمایشی به منظور جذب توجه مشتری

بخشی از تجهیزات کار بارتندر:

شیکر (Shaker)

یکی از مهمترین ابزار کار بارتندر ها شیکر است که از 3 قسمت مخزن ،صافی و درب آن تشکیل شده.
این وسیله برای ترکیب کردن انواع مایعات و همچنین سرد یا آیس کردن نوشیدنی های مختلف با یخ استفاده می شود.
شیکرهای بوستون و کوبلر از پر استفاده ترین شیکر ها هستند.

استرینر (Strainer)

یکی دیگر از ابزارهای بار سرد صافی یا استرینر می باشد. این ابزار از یک صفحه گرد تشکیل شده است که دو تا چهار زبانه دارد و یک دسته به آن متصل است.
این صفحه شیارها و سوراخ هایی برای عبور نوشیدنی دارد.فنر متصل شده به زیر صافی وظیفه جفت سازی به شیکر را داشته و همچنین از ورود یخ و تکه های میوه به لیوان سرو جلوگیری می کند. اماگاهی نیاز است که پالپ و اجزای میوه ها درون نوشیدنی باشد و همچنین گاهی هم نیاز است تا آن را از صافی یا فیلتری عبور داد تا نوشیدنی یکدست باشد و این بارتندر است که تشخیص می دهد از چه صافی باید استفاده کند.

جیجر (Jigger)

ابزاریست کاربردی که بارتندرها در بار سرد برای اندازه گیری دقیق مایعات در هنگام تهیه کوکتل و نوشیدنی های سرد مورد استفاده قرار می دهند.
این ابزار اندازه های متفاوتی دارد و از دو کاسه به هم چسبیده تشکیل شده که استفاده از آن را آسانتر می کند.

مادلر (muddler)

یکی دیگر از ابزار های بار سرد است که همانند هاونگ عمل کرده و با کوبیدن و له شدن میوه و سبزیجات موجب آزادسازی اسانس و عطر آنها می شود.
مادلرها در جنس های چوبی، استیل و پلاستیکی در دسترس بارتندر هاست.

تال اسپون (Tall spoon)

تال اسپون یک قاشق بلند و مارپیچی شکل است که برای ترکیب کردن و آماده سازی نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین از این قاشق برای هم زدن لایه های زیرین نوشیدنی به ویژه نوشیدنی هایی که یخ روی آن ها ریخته شده است استفاده می شود

مت بار ( matt bar)

یکی از کاربردی ترین ابزارها در بار سرد است که بارتندرها برای جلوگیری از خیس شدن میز کارد و همچنین سر خوردن و افتادن لیوان ها مورد استفاده قرار می دهند.

متقاضیان این حرفه پس از آشنایی با تجهیزات بار سرد و کسب مهارت و تخصص کافی می توانند با اخذ مدرک از این دوره ها بعنوان یک بارتندر در لاین بار سرد کافه ها و هتل ها مشغول بکار شده و از این حرفه کسب درآمد کنند.

آیا بارتندر، همان میکسولوژیست است؟

اگر بخواهیم بارتندر و میکسولوژیست را با هم مقایسه کنیم گویی درباره تفاوت سیب قرمز با سیب سبز صحبت می کنیم!

به واقع بارتندر و میکسولوژیست در چه زمینه هایی با هم تفاوت دارند؟ هر دو نوشیدنی سرو می کنند، درست است؟

قبل از هرچیز باید به این نکته اشاره کنیم که افرادی وجود دارند که از عنوان میکسولوژیست برای برتری دادن نسبت به بارتندر استفاده می کنند. شاید برای اینکه نسبت به یک متصدیِ بار (بارتندر) کمی بهتر به نظر برسند!

واقعیت این است که هیچ یک از آن هابهتر و یا قابل احترام تر از دیگری نیستند اما تفاوت هایی دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

میکسولوژیست کیست؟

به طور کلی میکسولوژیست ها افرادی هستند که عمده ی توجه حرفه ای خود را معطوف به یادگیری و تکامل رِسِپی های کاکتیل ها و نوشیدنی های غیر الکلی می کنند.

آن ها هم زمان با تولید و ایجاد یک نوشیدنی، خود نیز رشد می کنند. از این رو آن ها درباره میکسولوژی و ترکیب سازی بسیار متعصب هستند!

یک میکسولوژیست کاهر می تواند با ایجاد تغییرات مختصر در نوشیدنی های اصیل، بر اساس درک و شهود علمیِ خود، نوشیدنی های جدیدی را پدید آورد و مخاطبان بیشتری را جذب کند.

با توجه به تعاریف بالا از بارتندر و میکسولوژیست ، می توان نتیجه گرفت که یک بارتندر می تواند میکسولوژیست باشد، در واقع اکثر بارتندر ها، خود را میکسولوژیست می دانند و اعتقاد دارند علاوه بر انجام وظایف بارتندری می توانند ترکیبات بسیار جذابی را نیز خلق کنند.

تفاوت عمده بین بارتندر و میکسولوژیست

عمده تفاوت بین این دو جایگاه شغلی در این است که شما می توانید یک میکسولوژیست باشید ولی الزاماً در یک بار مشغول به فعالیت نباشید، یعنی بارتندر نباشید، اما یک بارتندر حتماً باید مهارت میکسولوژی را بلد باشد تا بتواند به صورت حرفه ای به فعالیت خود ادامه دهد.

به عنوان مثال اگر در یک میهمانی شروع به ساخت ترکیبات نوشیدنی مختلفی کنیم و میهمانان را سر ذوق بیاوریم، می توانیم خود را میکسولوژیست بنامیم اما قطعاً بارتندر نیستیم!

در نتیجه بین بارتندر و میکسولوژیست، لزوماً یکی بر دیگری برتری ندارد و فقط کمی با هم متفاوت هستند.

بررسی جایگاه شغلی بارتندر و میکسولوژیست

برای یک کارفرما، داشتن یک بارتندر که به علم میکسولوژی نیز تسلط داشته باشد، یک برگ برنده به حساب می آید. زیرا استیاق و دانشِ بارتندر می تواند به نوشیدنی هایی خاص و جذاب منجر شود و در نهایت باعث بالا رفتن رضایت مشتریان شود.

حتی اگر یک فرد توانایی نداشته باشد که هم بارتندر باشد و هم میکسولوژیست، کارفرما ها سعی می کنند از دو نفر استفاده کنند تا یک فرد به عنوان بارتندر بتواند سفارشات مشتریان را کنترل کند و فرد دیگر، یعنی همان میکسولوژیست بتواند دستور تهیه ی نوشیدنی های جذابی را تهیه کرده و کنترل کیفی بار را به عهده داشته باشد.

بارتندر و میکسولوژیست هر دو حرفه ای و هر دو مکمل یکدیگر هستند.

باریستا کیست؟ وظایف مهم باریستا چیست؟

مقدمه :

در کافه ها، کافی شاپ و در موارد استثنا در رستوران ها و برخی مراکز خرید، سرو قهوه انجام می‌شود و این امر در اکثر کشور های دنیا در حال انجام است. عواملی که در انجام تهیه قهوه (قهوه چیست؟!) و انواع نوشیدنی های این دسته نقش دارند شامل باریستا (باریستا کار)، بارتندر و … هستند.

در ادامه مطلب اطلاعات بیشتری از باریستا ها و نوع کار این افراد کسب خواهید کرد.

باریستا کیست؟

کافی شاپ ها این روز ها به صورت گسترده ای مشغول به فعالیت هستند و روز به روز نیز به تعداد آن ها افزوده می شود. اما راز موفقیت برخی از این کافه ها چیست؟ چه چیزی باعث می شود تا علاقه مندان به قهوه و نوشیدنی های بر پایه قهوه، یک کافی شاپ را به عنوان بهترین گزینه برای  خرید قهوه خود انتخاب کنند؟

در دنیای قهوه و نوشیدنی های سرد و گرم بر پایه قهوه، این تنها کیفیت بالای قهوه نیست که می تواند موجب جلب توجه مشتریان شود. در واقع، قهوه با کیفیت تنها یک روی داستان را تشکیل می دهد. در طرف دیگر، مهارت فردی که این نوشیدنی ها را تهیه می کند اهمیت دارد.

همان طور که در مقدمه گفته شد، عوامل زیادی در کافه ها و کافی شاپ ها در حال انجام به کار تخصصی خود هستند. از این عوامل، هر آن چه که به بار گرم مرتبط است، به عهده باریستا ها می‌باشد. باریستا دانش جامعی از قهوه و روش های تهیه آن دارد. 

به طور خلاصه، باریستا کار ها افرادی نسبتا هنرمند هستند کار تهیه و عصاره گیری قهوه را انجام می‌دهند. یک باریستای خوب، در تلاش است تا با سلیقه و ذائقه مشتریان خود آشنا شود و بر اساس میل آن ها نوشیدنی های مورد علاقه شان را تهیه کند تا مشتریان به بالاترین حد رضایت برسند.

به این نکته هم دقت کنید که “باریستا” با “کافی من” تفاوت دارد و شغل متفاوتی هستند و کافی من ارتباط با مشتری و مدیریت داخلی کافی شاپ را به عهده دارد. 

باریستا کار فردی است که می تواند یک قهوه بی نظیر و با کیفیت را برای شما به ارمغان بیاورد. اما تا چه میزان با این کار و فردی که به عنوان باریستا کار شناخته می شود آشنایی داریم؟ در ادامه می خواهیم در خصوص باریستا کار و وظایف و نقشی که در ارائه یک طعم و کیفیت بی نظیر قهوه دارد بیشتر بدانیم.

واژه باریستا به چه معناست؟

باریستا در اصل یک لغت ایتالیایی است. می توان آن را مترادف با بارکیپر در نظر گرفت. این واژه در زبان ایتالیایی برای سرو انواع نوشیدنی ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما باریستا تنها محدود به ایتالیا نمی شود. این واژه از مرزهای متفاوتی گذشته و مفاهیم متفاوت تری را به خود اختصاص داده است.

در برخی از کشور ها مانند انگلیس و آمریکا، این لغت تنها برای کسی مورد استفاده قرار می گیرد که نوشیدنی های بر پایه اسپرسو را سرو می کند. این افراد در درجه اول در کافی شاپ ها مسئول سرو انواع قهوه و نوشیدنی های سرد و گرم بر پایه قهوه هستند.

وظیفه یک باریستا کار چیست؟

همان طور که از تعریف واژه باریستا مشخص است، باریستا کار باید به صورت کاملا حرفه ای نوشیدنی های قهوه را سرو کند. این فرد به صورت ماهرانه ای با دستگاه قهوه ساز و اسپرسو ساز کار می کند تا بتواند قهوه ای با کیفیت و باب میل مشتریان را آماده کند. اما این تنها وظیفه یک باریستا کار نیست. فردی با این عنوان را می توان متخصص سرو قهوه و انواع نوشیدنی های گرم بر پایه قهوه نیز معرفی کرد. این فرد انواع نوشیدنی هایی که در کافی شاپ ها سرو می شود را آماده کرده و آن ها را با هنرمندی تمام تزیین می کند. در نهایت نیز با مهارت تمام آن را سرو می نماید.

علاوه بر آماده کردن سفارشات مشتریان، این افراد باید روی کلیه افرادی که در قسمت بار کافی شاپ مشغول به کار هستند نیز نظارت کرده و عملکرد آن ها را مدیریت نماید. نظارت بر کیفیت سفارشاتی که آماده می شوند و همچنین کیفیت موادی که برای کافی شاپ خریداری می شوند، همه از جمله وظایفی است که به عهده یک باریستا کار گذاشته می شود.

لیستی از مسئولیت ها و وظایف باریستا :

۱٫ مصرف قهوه را به مشتریان ترویج دهد.
۲٫ فروش تجهیزات، لوازم جانبی و تجهیزات برای دم آوری و عصاره گیری قهوه و سرو نوشیدنی های قهوه به همراه برخی شیرینی ها و کلوچه ها.
۳٫ علایق سبک قهوه و نیازهای مشتریان را مشخص کرده و از آن ها استقبال کند.
۴٫ پاسخ به هر گونه سوالات مشتریان در ارتباط با منو و انواع قهوه ها.
۵٫ پاسخ و ارائه توضیحات درباره انواع سبک اسپرسو، دمی، ترک و فرانسه و انواع دانه قهوه و پودر و قهوه فوری.
۶٫ جذب و افزایش علاقه مندی مشتریان.
۷٫ در درستی روند کار دستگاه ها کوشا باشد و هر گونه رسوب زدایی زمان بندی شده برای تمام دستگاه ها در ماه را انجام دهد و گزارش نویسی کند.
۸٫ توانایی افزایش کیفیت عصاره گیری و تهیه قهوه با مطالعه و پرس و جو.
۹٫ به روز بودن از اتفاقات جدید و هر آنچه که به قهوه و باریستا مرتبط است.
۱۰٫ تمیز بودن محوطه بار.
۱۱٫ آماده نگه داشتن لیوان، فنجان و ماگ و هر وسیله دیگری جهت سرویس دهی سریع به مشتریان.
۱۲٫ موارد و قوانین بهداشتی به بهترین نحو انجام شده باشد.
۱۳٫ مهارت های ارتباطی عالی.
۱۴٫ انعطاف پذیری در انجام کار در شیفت های متوالی.
۱۵٫ شخصیتی مودب و جذاب داشته باشد.

یک باریستا کار باید چه ویژگی ها و مشخصاتی داشته باشد؟

شاید بتوان مشخصه اصلی و اولیه یک باریستا را در عشق و علاقه غیر قابل وصف او به قهوه و انواع نوشیدنی های بر پایه قهوه در نظر گرفت. میزان مهارت و تخصص و تجربه برای درجه بندی این افراد از لحاظ کیفی حرف اول را می زند.

۱- باید با دنیای قهوه زندگی کند.

مهارت این فرد در ارتقای کیفیت نوشیدنی هایی که در کافی شاپ ها سرو می شود نقش کلیدی را دارد. این فرد باید بتواند به دقت دانه های باکیفیت قهوه را شناسایی کند.

علاوه بر این باید آن ها را پودر و آسیاب کند. در ادامه باید به دقت میزان پودر قهوه ای که استفاده می کند را تعیین کرده تا قهوه مورد نظر غلظت، طعم و کیفیت بی نظیری داشته باشد. علاوه بر این تعیین میزان آسیاب شدن دانه های قهوه و میزان آبی که باید مورد استفاده قرار دهد نیز بر عهده این فرد است.

او باید به خوبی بداند دانه قهوه مورد نظر بر اساس نوع نوشیدنی چه میزان باید روست یا آسیاب شود. همچنین چه مدت زمانی باید برای آماده شدن قهوه منتظر بماند. در نتیجه مهارت اولیه یک کافی من را باید شناخت کافی انواع قهوه در نظر گرفت.

او باید به خوبی تمامی دانه های قهوه را بشناسد و بتواند به خوبی از لحاظ کیفی آن ها را از هم تمیز دهد. در نتیجه وظیفه خرید دانه های با کیفیت قهوه و آسیاب کردن آن را نیز می توان در زمره وظایف یک کافی من در نظر گرفت. در واقع می توان گفت او باید با دنیای قهوه و نوشیدنی های قهوه زندگی کند.

۲- باید دستگاه های قهوه را به خوبی بشناسد.

 در کنار این مشخصه ها، یک ویژگی دیگر این افراد توانایی و داشتن دانش کافی در خصوص نگهداری انواع دستگاه های ساخت قهوه است. در واقع باید به خوبی نحوه عملکرد دستگاه های مورد استفاده در کافی شاپ را بدانند و بتوانند به صورت کاملا دقیق از این دستگاه ها مراقبت کنند.

۳- او را می توان یک هنرمند در نظر گرفت.

از طرف دیگر، هنر اصلی یک باریستا کار را می توان در تهیه انواع قهوه لاته (یا قهوه لته)، ماکیاتو و موکا و … در نظر گرفت. همچنین کف با کیفیتی که روی قهوه های اسپرسو مشاهده می کنید یا کف شیری که روی نوشیدنی های کاپوچینو دیده می شود، همگی از جمله هنر های یک باریستا کار ماهر محسوب می شوند.

طرح ها و نقش هایی که با کف روی قهوه ها مشاهده می کنید، از هنر های یک کافی من حرفه ای است. او در طراحی قهوه های مختلف مهارت و سلیقه منحصر به فردی دارد. در نتیجه واژه هنرمند مشخصه دیگری است که می توان به این افراد اختصاص داد.

۴- باید نوآوری داشته باشد.

گفتیم که مهارت شناخت دانه های مختلف قهوه و تعیین کیفیت آن ها از جمله مشخصه های یک کافی من حرفه ای است. در کنار این ویژگی او باید با تمایز طعم های متفاوت بتواند ترکیبی جدید و خوش طعم را به مشتریان خود ارائه دهد.

در واقع با ترکیب طعم های متفاوت قهوه ای که در اختیار دارد، می تواند یک نوشیدنی جدید ترکیبی را به مشتریان خود معرفی کند. چیزی که قطعا در متمایز کردن کیفیت یک کافی شاپ حرفه ای از رقبای خود تاثیر زیادی خواهد داشت.

چگونه می توان برای باریستا کار شدن اقدام کرد؟

با توجه به تعریف هایی که بالا در خصوص وظایف و مشخصه های متفاوت یک باریستا کار ارائه کردیم، می توان به این نتیجه رسید که به همین راحتی نمی توان به یک کافی من حرفه ای تبدیل شد. در واقع صرف توانایی کار کردن با یک دستگاه نمی توان در این زمینه مشغول به کار شد. 

چه بسا که در بسیاری از کافی شاپ ها این دستگاه ها و حتی برند قهوه های مورد استفاده یکسان است، اما با این حال کیفیت قهوه ای که سرو می شود بسیار متفاوت است. چرا که تفاوت اصلی در مهارت و تجربه کافی من ها و باریستا کار های آن هاست.

در نتیجه برای این که در این حرفه وارد شوید و به صورت کاملا حرفه ای کار کنید، باید در دوره های تخصصی که در این زمینه ارائه می شود شرکت کرد و تمامی گواهی های معتبر را دریافت کرد.

در حال حاضر دوره های بسیار حرفه ای در این زمینه ارائه می شوند. این دوره ها به صورت بخش های تئوری و عملی ارائه می شوند. در قسمتی از این دوره ها فرد با انواع دانه های قهوه و کیفیت های متفاوت آن آشنا می شود.

در نتیجه توانایی شناخت بهترین قهوه های بازار را در این دوره به دست می آورد. علاوه بر این، با انواع دستگاه ها و وسایلی که به عنوان یک کافی من با آن سر و کار دارد نیز آشنا می شود. شناخت دستگاه های مختلف و نحوه کار با آن ها موضوعی است که در این دوره ها به افراد متقاضی آموزش داده می شود.

در ادامه بخش های عملی به کارآموز تدریس می شود. به این ترتیب افرادی که در این دوره های تخصصی شرکت می کنند مهارت های لازم را به دست آورده و می توانند به عنوان یک باریستا کار در کافی شاپ ها مشغول به کار شوند. 

در کنار گذراندن این دوره ها، داشتن عشق و علاقه به این کار و همچنین تمرین و کسب تجربه می تواند به پیشرفت یک باریستا کار و حرفه ای شدن او کمک زیادی کند. امری که به تدریج با کار کردن و کسب تجربه در طول کار به دست می آید.

در نهایت با توجه به مطالب بالا، اولین قدم برای این که به یک باریستا کار حرفه ای تبدیل شوید داشتن علاقه و عشق به این حرفه است. باید به خوبی با دنیای قهوه آشنا شوید و با عشق و علاقه برای یادگیری و کسب تجربه در این خصوص قدم بردارید.

چه تفاوت هایی بین باریستا کار و بارتندر وجود دارد؟

در کافی شاپ ها و مشاغل و مسئولیت هایی که در آن تعریف می شود، در کنار باریستا کار و کمک باریستا، اصطلاح دیگری نیز وجود دارد. به برخی از افراد در این مکان ها اصطلاحا بارتندر می گویند. این دو تا حدودی با هم تفاوت دارند. 

در حالی که کافی من در کافی شاپ ها بیشتر سفارشاتی که در قسمت منوی گرم وجود دارد را آماده کرده و سرو می کند، یک بارتندر، مسئول پذیرش و آماده سازی آن دسته از سفارشاتی است که در قسمت منوی سرد کافی شاپ وجود دارند.

لیست شغل های مشابه باریستا :

  1. بارتندر
  2. مدیر بار
  3. پیشخدمت کوکتل
  4. مسئول مهماندار
  5. مسئول سرور
  6. پشت بار

باریستا و بارتندر کیستند؟ و چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

قطعا این اتفاق برایتان پیش آمده است که وقتی برای خرید قهوه به کافی شاپ یا قهوه فروشی مراجعه می کنید، کلمه های باریستا و بارتندر را شنیده باشید. این دو کلمه از پرکاربرد ترین کلمه ها در صنعت قهوه به ویژه در کافی شاپ داران هستند. این درحالی است که بسیاری از افراد که به کافی شاپ ها مراجعه می کنند، نمی دانند باریستا و بارتندر چه معنایی دارند.

درحقیقت هر کافی شاپ، رستوران، هتل، باشگاه، … داری مکانی است به نام بار. بار قسمتی است که در آن انواع نوشیدنی با رسپی های مختلف برای مشتری آماده می شود. حال هر بار، خود، از دو قسمت تشکیل شده است.

  • بار گرم
  • بار سرد

درنتیجه بار سرد و بار گرم نیازمند افرادی است که آن جا را به صورت کاملا حرفه ای اداره کند. برای درک بهتر این موضوع هریک را به صورت جداگانه بیان کرده ایم.

باریستا کیست؟

باریستا (barista) درحقیقت مسئول بار گرم می باشد. باریستا فردی است حرفه ای و کاملا مسلط به شغل خود. همچینی فردی است که شناخت دقیقی از انواع قهوه ها، ویژگی هایشان، انواع روش دم آوری آنها، … دارد.

افزون بر این موارد یک باریستا مهارت کاملی در استفاده از انواع دستگاه های آسیاب قهوه، قهوه سازها و دستگاه های اسپرسوساز دارد. و باید انواع نوشیدنی گرم، انواع قهوه، انواع قهوه در ترکیب با شیر، … را در کوتاه ترین زمان آماده کنند.

ترکیب صحیح و دلنشین دانه های قهوه مختلف از مهمترین وظیف یک باریستا است. زیرا باید به سلیقه تمام مشتری ها توجه ویژه داشته باشد.

از جمله مهارت های دیگر باریستا شامل مهارت کامل در تیهه فوم شیر است. که به وسیله فوم شیر طرح های بسیار خلاقانه و جذاب را برای قهوه ها ایجاد می کند.

بارتندر کیست؟

بارتندر (Bartender) خالق نوشیدنی های سرد و بسیار خوشمزه ای است که در کافی شاپ ها، … می نوشید. یعنی بارتندر مسئول بار سرد می باشد. مهمترین مسئولیت بارتندر آماده کردن نوشیدنی های سرد سنتی درکنار نوشیدنی های سرد مدرن به شیوه ای حرفه ای و خلاقانه می باشد.

در واقع تخصص یک بارتندری به طور دقیق شناخت تئوری و عملی طعم‌ها و شیوه میکس‌ آن‌ها برای رسیدن به یک نوشیدنی سرد و لذیذ است. بارتندرها می دانند که به چه صورت باید طعم‌ها را با یکدیگر ترکیب کرده. و چگونه طعم‌های هیجان انگیز و حتی طعم‌های جدید به وجود بیاورند.

همچنین آن‌ها با تمام تکنیک‌های میکس آشنایی دارند و شیوه چند لایه کردن نوشیدنی‌های سرد را به خوبی بلد هستند. نکته جالب درمورد بارتندر این است که نحوه چگونگی درست کردن این نوشیدنی ها هم مهم می باشد.

این یعنی یک بارتندر با حرکاتی که در زمان انجام درست کردن نوشیدنی انجام می دهند، توجه مشتری جلب می کند. هرچقدر بارتندر این حرکات را با مهارت و خلاقانه تر انجام دهد، نشان از حرفه ای بودن آن است.

و در انتها باید به این نکته اشاره کنیم که باریستا و بارتندر هریک وسایل مخصوص به خود را دارند. و وبسایت لاکچری ستاره تمامی این ابزار و لوازم را بر روی وبسایت خود قرار داده است.

سوالات متداول

باریستا می تواند بار سرد را به عهده بگیرد یا بلعکس؟

اگر مهارت داشته باشد بله. هرچند که در ایران در بسیار از کافی شاپ ها باریستا مسئول بار گرم و سرد است. اما باریستا یا بارتندر باید در این زمینه حرفه ای باشد.

بارتندر به چه لوازمی نیاز دارد؟

به ست بار سرد که شامل شیکر، قاشق بار، جیگر، مادلر، صافی، یخ خرد کن می شود.

باریستا همون کافی من است؟

خیر. به نوعی کافی من مسئول امور داخلی کافی شاپ، … می باشد. به باریستا بار مَن گفته می شود.

بارتندر باید همیشه در دید مشتری قرار داشته باشد؟

معمولا بار سرد و بار گرم به گونه ای هستند که در دید مشتری قرار دارند. درنتیجه باریستا و بارتندر در دید مشتری (Customer) قرار دارند.

My title Page contents Page contents Page contents Page contents Page contents